значи в крайна сметка трябва да сменям термостата
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бавно загрява или термостата е за смяна 156 1.9 JTD ?
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщениеЗдравейте колеги колата загрява бавно 156 1.9 105 коня и държи следните стойности като на снимката,а сега като стана по студено извън града падна под 70 градуса,та термостата за смяна ли е и каква е нормалната температураПървоначално публикувано от brnthlmt Покажи съобщениетрябва да държи 88-90 и да не мърда ако е читав! без големи колебания към 70 градуса
Просто в Италия е горещо, затова и отваря по рано, така си излизат от завода, отделно на което ако колегата си купи нов, той пак ще е такъв, естествено ако не търси 88-90...
И тази черта така и не се научихте че е 80 градуса, а не 70
Снимка от АутодатаЗа сведение на 2.4 е пак същатата работа
Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 12:03.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщениезначи в крайна сметка трябва да сменям термостата
Което за зимата е нормално.......
Според зависи от стила на шофиране.
Сега за бавното загряване вече е доста относително да се каже..........
Ако след като загрее стрелката ти стои му 2-та черта и 90гр. значи е добре термостата....
2-та черта е 80гр.
Ако след като загрее пада под нея е за смяна......
Но най добре си направи измервания за да се убедиш сам дали е за смяна........
Ако не можеш да си направиш диагностика, вземи един мултицет с термометър и направи проба.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Сигурни ли сте за тая 2ра черта?
Не виждам логиката, при положение, че останалите деления са по 20 градуса?90-110-130, а разстоянието между чертите е еднакво?Last edited by Satanism; d.m.y г., 12:08.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
да обаче проблема е че бавно загрява онзи ден извън града минах около 25 км и тогава стигна 50 градуса,незнам това дали е нормално
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеСигурни ли сте за тая 2ра черта?
Не виждам логиката, при положение, че останалите деления са по 20 градуса?90-110-130, а разстоянието между чертите е еднакво?
Имаше една дълга тема, където коментирахме това
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщениеда обаче проблема е че бавно загрява онзи ден извън града минах около 25 км и тогава стигна 50 градуса,незнам това дали е нормалноОтделно и си от Ямбол, директно отиваш на ул. "Николай Петрини" N:36, телефон: 0885 919 631 и после ще ме споменваш с хубаво
Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 17:01.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
ами утре явно това ще ми е задачата
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеА кой каза че там е 110, там е 100 бе момче
Имаше една дълга тема, където коментирахме това
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Не е! Отиваш в магазина и си купуваш BERH и си готовОтделно и си от Ямбол, директно отиваш на ул. "Николай Петрини" N:36, телефон: 0885 919 631 и после ще ме споменваш с хубаво
иначе много ще се радвам, ако си прав, щото тогава уреда ще е наред...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеДа ама не, не подвеждай колегата! Точно ясно и просто е казано термостата отваря на 78 градуса и е напълно отворен на 82!!!
Просто в Италия е горещо, затова и отваря по рано, така си излизат от завода, отделно на което ако колегата си купи нов, той пак ще е такъв, естествено ако не търси 88-90...
И тази черта така и не се научихте че е 80 градуса, а не 70
Снимка от АутодатаЗа сведение на 2.4 е пак същатата работа
няма значение дали е студено или не!е когато съм по-наклон без подаване на газ спада до 80'те
Comment
-
Първоначално публикувано от tre Покажи съобщениеМоята държи същата температура ама като я включа на компютър за диагностика показва повече от колкото стрелката сигурно и при теб е така.
alfa 156-1.9jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от brnthlmt Покажи съобщениеНе искам да се заяждам но моята коля е карана от Италия и защо ми държи 90 градуса през зимата не знамняма значение дали е студено или не!е когато съм по-наклон без подаване на газ спада до 80'те
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениеще ползвам темата и снимката наколегата,за което се извинявам аз съм с 1.8 тс и на мен ми показва същото имам парно ,от както съм я взел е така/2 години/ и аз ли съм за термостат156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment